(VIDEO) “Schmidtu ću poslati Đedove rakije nek se okrijepi i igra kolo”

Vijesti 23. feb 202415:46 > 18:26 0 komentara

Nakon što je Pravobrailaštvo BiH formiralo predmet u vezi prodaje imovine na Jahorini, te reakcija OHR, pitanja državne imovine ponovo su u fokusu.

“Zakonom o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom izričito se zabranjuje bilo kakva prodaja ili drugi oblik raspolaganja sredstvima državne imovine i navodi da je svaki akt o raspolaganju tom imovinom, za koji se utvrdi da je u suprotnosti sa ovim zakonom, ništavan. Nadležne institucije u BiH su odgovorne za poduzimanje potrebnih pravnih radnji u cilju zaštite državne imovine, prvenstveno Pravobraniteljstvo BiH. Ured visokog predstavnika je u više navrata upozoravao potencijalne investitore i kupce državne imovine koja je pod zabranom raspolaganja na moguće negativne pravne posljedice”, saopštili su iz OHR-a.

Danas im je odgovorio predsjednik Republike Srpske, negirajući da je imovina uopšte sporna, a posebno negirajući OHR i samo Pravobranilaštvo BIH.

“OHR nema ništa s tim. Ne postoji OHR. Ne postoji njihova nadležnost. Mi nećemo to poštovati, nek rade šta hoće. Ne mogu da vjerujem da su ljudi toliko poludjeli da misle da je to… Molim Vas, Vi ste iz renomirane medijske kuće, nađite nam slučaj gdje se OHR toliko upleo u zadnjih 30 godiina. Otkuda sada? Mi smo sve učinili na Jahorini da pojačamo cijenu imovine, zemljišta, prije 5 godina to isto zemljište ne biste za milion KM prodati, a sada za 42 miliona… Sad se pojavljuje neki lažni Šmit… Neće…Kakvo Pravobranilaštvo BIH, ne postoje po Ustavu. Nije OHR koji može nešto njima. Jesam dobro sve rekao Radovane?

Elek je čovjek koji je obezbijedio da tamo možemo da napravimo velike uslove, da se Jahorina primijeti, mnoge to boli. Jahorina je mjesto velike investicije i danas. Poslije Beograda na vodi, Jahorina je najveće investiciono gradilište na Balkanu, nema veće. Sad hoće da zaustave to, e neće. Završene su uplate, a on neka se veseli, poslaću ja Đedove rakije, nek se okrijepi taj Šmit, pa nek igra kolo i radi od sebe šta god zna i umije”, u svom stilu je završio Dodik.

Opširnije donosi Snežana Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!