(VIDEO) Zagrebačka policija uhapsila dvojicu Bosanaca, Srbina i Crnogorca

Regija 02. sep 202421:37 0 komentara

Zagrebačka policija objavila je u ponedjeljak da je u kući u Sesvetama uhapšen bjegunac iz zatvora s područja Republike Srbije te još trojicu stranih državljana među kojima su dvojica Bosanaca i Crnogorac.

“Danas, 2. septembra 2024. u ranojutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u kući na području Sesveta pronašli su i uhapsili državljanina Republike Srbije starosti 48 godina te još trojicu stranih državljana”, navodi se u saopćenju zagrebačke policije.

Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u kući u Sesvetama nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Srbije zbog bijega s odsluženja zatvorske kazne u Republici Srbiji.

“Dolaskom na lokaciju u Sesvetama, policijski su službenici uhapsili 48-godišnjaka i još tri muškarca koji su boravili s njim u kući. Naime, zbog nezakonitog boravka na teritoriju Republike Hrvatske uhapšeni su i 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te 34-godišnji državljanin Crne Gore, dok je kod 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine s regulisanim statusom u Republici Hrvatskoj pronađeno 3,9 grama marihuane”, dodali su.

Nakon toga, državljanin Srbije (48) je odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, dok su ostali muškarci dovedeni u službene prostorije policije.

“Nad 19-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dovršeno je kriminalističko istraživanje te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, dok se prema ostaloj dvojici stranih državljana postupalo sukladno odredbama Zakona o strancima”, poručili su iz zagrebačke policije.

Objavljen je i video trenutka kada je policija upala u stan u kojem su boravili četvorica uhapšenih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!