Vijeće ministara BiH danas razmatra materijale za sjednicu sa Vladom Hrvatske

Vijesti 14. jun 202307:53 0 komentara
F.Z./N1

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, između ostalog, je Prijedlog materijala koji će biti razmatrani na zajedničkoj sjednici sa Vladom Republike Hrvatske, koja bi trebala biti održana 20. juna u Zagrebu.

Pred ministrima bi se trebao naći i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad (BiH) – Dvor (RH) na M4 (BiH) / DC 6 (RH), s Izvještajem o vođenju pregovora radi njegovog usaglašavanja.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o imenovanju članova zajedničkih tijela i članova Pregovaračkog tima za provođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar – mart 2023. godine.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, kao i Zahtjev za određivanje članova Komisije za izbor direktora Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!