Vilić: Nismo imali saznanja o prijetnjama Zoranu Milanoviću

Vijesti 19. dec 202112:47 3 komentara
BHRT

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović trebao je posjetiti Travnik i Novu Bilu tokom današnje posjete Bosni i Hercegovini, ali do toga neće doći, kako je navedeno iz njegovog kabineta, zbog sigurnosnih razloga.

U Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH navode da, kao agencija koja brine o sigurnosti svih stranih delegacija u BiH, nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

“Proteklih dana, sve do jutros, radili smo sa kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na obezbjeđenju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tokom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tokom boravka u BiH”, kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Zoran Milanović trebao je prisustvovati obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”, a prije toga bila je planirana posjeta Travniku gdje je bilo planirano polaganje vijenca i paljenje svijeću kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Travnika na groblju “Prahulje” i Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić”.

Iz njegovog kabineta su danas saopćili da Milanović neće doći u BiH zbog sigurnosnih razloga.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona su za N1 istakli da sigurnosna situacija na ovom području uopće nije ugrožena te da se ona u proteklom periodu popravila.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare