Više od 300 izviđača i gostiju okupljeno u Zenici

Vijesti 18. mar 202310:34 0 komentara
N1

Simbolično, danas, 18. marta, na trgu Alije Izetbegovića u Zenici se održava tradicionalna manifestacija “U susret proljeću 2023” koju već osamnaesti put organizuje Savez izviđača Grada Zenica. Organizatori, u šali kažu, slave punoljetstvo ove manifestacije.

Učestvovaće izviđačke ekipe iz dvadeset i jednog mjesta iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa više od 300 učesnika i gostiju.

Organizatori ovog događaja kažu da se radi o izuzetno lijepom takmičenju koje u svom aspektu u osnovi ima ekologiju, ekološke aktivnosti koje se odvijaju na području cijelog grada.

Od testova iz ekologije, reciklaže, crteža vezanih za ekologiju, te druge izviđačke aktivnosti koje se odvijaju na deset kontrolnih tačaka u cijelom gradu Zenica. Ono što je interesantno je da je ovogodišnje takmičenje okupilo preko 300 izviđača iz cijele države, ali i Crne Gore.

Ove godine će se susreti i takmičenja odvijati tokom cijelog dana na različitim lokacijama u gradu i obuhvatiće 18. Izviđačko ekološko takmičenje sa prijavljenih 47 ekipa, kao i 1. Izviđački streličarski kup u kome će učestvovati 18 takmičara.

Savez izviđača grada Zenica poziva sve zainteresovane na druženje, takmičenje i da zajedno uradimo onoliko koliko možemo da se prirodi vrati ono što nam ona tako svesrdno pruža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!