Višković osudio napad na sportiste iz Bijeljine u Mostaru

Vijesti 25. maj 202320:51 0 komentara
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najoštrije je osudio napad grupe huligana na sportiste iz Bijeljine, koji su boravili u Mostaru na sportskom događaju, od kojih su dvojica zadobila teže tjelesne povrede.

“Eevidentno je da sportski događaji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za učesnike srpske nacionalnosti po šablonu prerastaju u fizičke napade, i surovo ugrožavanje života. Ovaj napad predstavlja slanje kontinuirane poruke da srpski sportisti i ćirilica u ovom gradu nisu poželjni. Nedopustivo je da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za ovakve organizovane napade”, navodi se u reakciji predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Istaknuto je da se poražavajućom može smatrati i činjenica da se posljednji napad sa istim motivom desio prije dvadesetak dana. Prema riječima Viškovića, ovakvi podaci zaista zabrinjavaju i postavljaju pitanje šta je sljedeće.

“Umjesto sportskog ispraćaja, i poruka mira i tolerancije naše sportiste ispraća policija. Pozivam sve relevantne predstavnike policijskih organa i političkih institucija da učine sve kako bi ovakvi napadi prestali, i konačno doživjeli javnu osudu koja je i više nego potrebana”, navodi se u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!