Višković: Ponosan sam što smo spasili bošnjačku porodicu

Vijesti 07. nov 202111:55 > 12:20
N1

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odgovorio ja danas na pitanje reporterke N1 Aleksandre Tolj-Ružić o tome da li je vježba Srbije i Republike Srpske u Zvorniku "Sistem 2021" mogla biti odgođena s obzirom da su taj dan nastupile poplave i u Kijevu. Kako je odgovorio, taj dan su kada su bile poplave spasili devetočlanu, bošnjačku porodicu, te da je on zbog toga ponosan.

Kako nam je kazao Višković, vježba je bila najavljena puno prije poplava te da je na samoj vježbi saznao o dešavanju u vezi sa poplavama na tom prostoru u momentu dešavanja.

Odmah sam direktoru civilne zaštite naredio da dođe na teren i bio sam spreman da i sam dođem sa vježbe na teren, ali rekli su mi da nema potrebe pošto u tom momentu nije se moglo ni pristupiti mjestu jer su bili blokirani putevi i čekali smo da se voda vrati u svoja korita kako bi mogli doći i snimiti situaciju“, izjavio je Višković.

Možda nekom smeta što je to bila vježba Srbije i RS, ne znam zašto bi to nekome smetalo“, dodao je Višković.

Mi smo upravo vježbali te stvari i slične i ako hoćete iskreno, ponosan sam i kao predsjednik vlade da tog istog dana su naše jedinice spašavale u Kijevu devetočlanu porodicu kojoj se nije moglo prići osim specijalizovane jedinice sa čamcime koje su pristupile i evakuisale devet članova porodičnog domaćinstva sa djetetom od devet godina. Ponosan sam što se radi o bošnjačkoj porodici – da ne bude da ovi iz RS samo su problem BiH. Ja mislim da mi puno više pomažemo nego što smo problem i tako će biti i u narednom periodu“, zaključio je Višković.

Predsjednik Vlade RS danas se nalazi u posjeti Trnovu i Istočnoj Ilidži gdje obilaze poplavljena područja.

Višković je nakon posjete Trnovu rekao da će se raditi na tome da se pomogne u sanaciji dijela štete u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad