Vjernici poslali poruke: “Molim za mir, slogu i razum. Da svi dođemo pameti”

Vijesti 28. jun 202313:47 0 komentara
F.Z./N1

Muslimani u Bosni i Hercegovini i širom svijeta danas slave veliki mubarek dan Kurban-bajram, blagdan prinošenja žrtve ili Hadžijski-bajram, vrijeme obavljanja hadža. Pitali smo Sarajlije šta za njih predstavlja ovaj veliki praznik i kakve su im želje.

“Na Balkanu i u BiH je potrebno da se dođe do dobroga, lijepog, čestitoga, čistoga odgoja, jer vidite šta se dešava po školama kako u BiH tako i u regionu. Da budu zdrave porodice, da se što ljepše odgajaju djeca, da riješimo problem i da sasječemo u korijenu problem, da se ne bavimo posljedicama, jer teško se baviti posljedicama ako na vrijeme nismo spriječili da se ne dogodi nažalost što se danas događa. I u vjerskom i u političkom životu teška je situacija, ja molim da nam podari mira, sloge i razuma da svi, kako muslimani tako i sve druge konfesije, da dođu do pameti da je više dosta”, kazao nam je jedan od sugrađana.

Većina želi “zdravlje sreću i lijepu budućnost za ovu omladinu”.

“Najpotrebnije nam je da budemo više samilosni jedni prema drugima, da imamo više razumijevanja jedni za druge, više tolerancije. Jednostavno da nekad pređemo preko nekih stvari, zbog kojih bi se inače rasrdili i naljutili”, rekao je drugi vjernik.

“Da žrtvujemo svoj ego, da žrtvujemo malo sami sebe da bismo osjetili blagodat ovog blagdana i da bismo osjetili zaista da je Bajram radost svih ljudi ovog svijeta, i muslimana ali i onih koji nisu muslimani. Mi živimo sa našim komšijama koji nisu muslimani, a radost Bajrama treba da osjete svi u ovoj zemlji i u svijetu”, kazao nam je jedan Sarajlija.

Nakon bajram-namaza vjernici su poručili kako žele mir i slogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!