Vlada FBiH predložila rješenje za smještaj ukrajinskih izbjeglica

Vijesti 17. mar 202214:15 0 komentara
Vlada FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine zadužila je danas Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom da stavi na raspolaganje 40 kreveta na jednom spratu u hotelu "Walter”, uz eventualno dodatnih još 40 kreveta na još jednom spratu, ako bude potrebno, a kojim upravlja ova agencija, i to za smještaj izbjeglica iz Ukrajine.

Finansijska sredstva potrebna za smještaj izbjeglica bit će obezbijeđena od novčanih sredstava deponovanih na računu za posebne namjene kojima upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, a koja su pravosnažnim presudama utvrđena kao imovina Federacije BiH.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo finansija da donese instrukciju o načinu postupanja i knjigovodstvenom tretiranju ovih finansijskih sredstava.

Za realizaciju ovog zaključka zaduženi su Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, te Federalno ministarstvo finansija, svako u okviru svojih nadležnosti.

Vlada FBiH upućuje zahtjev Vijeću ministara BiH da se građanima Ukrajine, koji se nalaze na teritoriji Federacije BiH i tu namjeravaju ostati, u skladu sa zakonima omogući hitno dobijanje izbjegličkog statusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!