Vlada HNK izdvojila 400.000 KM za zemljotresom pogođena područja

Vijesti 09. sep 202216:15 0 komentara
F.Z./N1

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je sjednici, među ostalim, usvojila Odluku kojom je osigurala 400.000,00 KM za zemljotresom pogođena područja.

Iznos od 300.000,00 KM biće proslijeđen Gradu Stocu, a 100.000,00 KM Gradu Čapljini u svrhu sanacije posljedica zemljotresa koji je u aprilu pogodio južne predjele Hercegovine, s posebno razornim posljedicama na području upravo Stoca i Čapljine.

“Usvajanjem ove Odluke, Vlada HNK-a još je jedanput potvrdila svoju neupitnu spremnost da pomognu svoje prostore pogođene elementarnom nepogodom. Članovi Vlade su istaknuli i uvjerenje da će se u što skorije vrijeme, zajedničkim naporima svih nivoa vlasti, sanirati sve štete uzrokovane zemljotresom, sve u cilju dobrobiti stanovnika pogođenih gradova i općina”, saopštili su.

Također, Vlada HNK-a je usvojila i Odluku o pokretanju postupka za zaključenje ugovora o vansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima u iznosu od 2.000.000,00 KM. Odlukom je zaduženo Kantonalno javno pravobranilaštvo da usaglasi potraživanja s drugom ugovornom stranom te pripremi ugovore o vansudskim nagodbama za potpisivanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!