Vlada ŽZH: Svim proračunskim korisnicima u županiji plaće veće za 10 posto

Vijesti 27. dec 202114:56 1 komentar
Fena

Svim proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke od 1. siječnja plaće će biti uvećane za deset posto usuglašeno je na današnjoj sjednici Vlade ove županije.

Sjednici Vlade je prethodio sastanak predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića i dopredsjednika Vlade i županijskog ministra financija Tonija Kraljevića sa predstavnicima Nezavisnog sindikata zaposlenih u osnovnim školama u ŽZH.

Sastanak je održan prošlog četvrtka u prostorijama Ministarstva financija u Ljubuškom, te je na istome predstavnicima Sindikata iznesen prijedlog o mogućem povećanju plaća. Istoga dana održan je sastanak i sa predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH. Sukladno prijedlogu o povećanju plaća Ministarstvo financija je izradilo, a Vlada ŽZH danas usvojila Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće proračunskih korisnika ŽZH.

Inače, prije par dana predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) i Nezavisnog sindikata uposlenika u srednjim školama ŽZH potpisali su Sporazum o visini koeficijenata složenosti poslova uposlenih u srednjim školama ŽZH. Tom prilikom je dopredsjednik Vlade i ministar financija Kraljević kazao kako je prostor za povećanje plaća otvorilo nedavno vraćanje duga za doprinose proračunskim korisnicima iz ranijih godina u visini od 15.125.741,60 konvertibilnih maraka.

Sredinom rujna ove godine Vlada ŽZH također na prijedlog Ministarstva financija donijela Odluku o utvrđivanju osnovice za izračun bruto plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u institucijama vlasti u ŽZH, državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, zaposlenika u školama koji su korisnici Proračuna ŽZH i ostalih zaposlenika korisnika županijskog proračuna, kojom su plaće proračunskim korisnicima uvećane za 5 posto. Usvajanjem spomenute dvije Odluke proračunski korisnici ove županije su kroz svega tri mjeseca ostvarili rast plaće od 15 posto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare