Vodostaji u porastu, kiša ne prestaje padati

Vijesti 19. jan 202306:40 0 komentara
N1

Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo izdala je jutros izvještaj o vodnom stanju u Federaciji BiH nakon obilnih padavina u BiH koje traju i danas, a zabilježen je porast vodostaja. Isto su za N1 kazali i iz Civilne zaštite Republike Srpske.

Vodostaji rijeka Une, Sane i Bosne se i dalje u trendu porasta što može pruzrokovati probleme. Tokom jučerašnjeg dana voda je pravila probelme u Konjicu, Gacku i pojedinim područjima Sarajeva. Isto tako, rijeka Drina je u trendu porasta i može doći do izlijevanja iz korita što se već desilo u Goraždu.

Ekipe Civilne zaštite su na terenu u većini gradova, angažovani su i vatrogasci.

Ovdje možete pogledati IZVJEŠTAJ Agencije za vodno područje rijeke Save.

Za N1 je situaciju sa poplavama komentarisao Milan Novitović, direktor Civilne zaštite Republike Srpske:

“Na dijelu teritorije koji obuhvata Hercegovinu, dijelove Sarajevsko – Romanijske regije i gornje Podrinje, nastavile su se obilne padavine. Vrh pravnog talasa se očekuje danas i sutra. Prati se situacija sa dotocima na Drini i na Limu. Sve službe su u pripravnosti, i dalje potrebna dodatno angažovanje i saradnja građana, lokalnih zajednica i Republičkih institucija. Sve provedene preventivne mjere daju rezultate, te moramo istrajati i u narednim danima kako bi uspjeli da zaštitimo ljudske živote, prirodna dobra i imovinu”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!