Vojin Mijatović na otvaranju regionalne konferencije u Kotoru, pozvao Milatovića da posjeti BiH

Vijesti 10. okt 202317:21 0 komentara
Vlada FBiH

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović obratio se danas na otvaranju regionalne konferencije CORE DAYS 2023 u Kotoru.

Ova konferencija okupila je veliki broj predstavnika vlada, te načelnika i gradonačelnika, iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova, kao i Bosne i Hercegovine. Konferenciji prisustvuju i predstavnici Vijeća Evrope, IFC-a, GIZ-a i drugih međunarodnih organizacija.

“Na marginama konferencije imao sam priliku razgovarati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem kojem sam prenio prijateljske pozdrave premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i uputio poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu što prije”, istakao je zamjenik premijera Mijatović.

U svom obraćanju učesnicima konferencije naglasio je značaj regionalne saradnje, te članstva zemalja u EU i NATO-u.

“Moja glavna poruka učesnicima konferencije je da regionalna saradnja nema alternativu, jačanje odnosa na relaciji Sarajevo – Podgorica – Beograd – Skoplje – Tirana – Priština je ključ uspeha i naših zemalja i naših ekonomija. Punopravno članstvo naših zemalja u EU i NATO su zajednički cilj i odustajanja nema. Jak region, još jača Evropa”, poručio je Mijatović na otvaranju regionalne konferencije CORE DAYS 2023 u Kotoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!