Vranić ili nije imao pravo na vakcinaciju ili mu iz SDA duguju izvinjenje

Vijesti 31. maj 202113:44 0 komentara
N1

Pitanje je po kom osnovu se vakcinisao ministar zdravstva KS Haris Vranić, pitaju se iz SDA. Vranić odgovara, zaposlen je u Opštoj bolnici, tako da spada u grupu zdravstvenih radnika.

Ako je zaista tako, poslanik Jasmina Bišćević Tokić, kaže Vraniću duguje izvinjenje.

“Kada je riječ o tome da spadate u prioritetnu grupu kao zdravstveni radnik, ja Vas moram podsjetiti da od 5.1. niste više zdravstveni radnik nego ste ministar u Vladi KS” konstatovala je Jasmina Bišćević Tokić, poslanik SDA u Skupštini KS, te dodala da Vranić, bez obzira što jeste profesor i ljekar trentuno ne obavlja takvu funkciju.

U odgovoru na ovu konstataciju Vranić je poručio da će zdravstveni radnik biti sve do penzionisanja, te da je imao susret sa Covidom.

“Ako niste znali, ja jednom sedmično, kada ugrabim vremena ja u Općoj bolnici uradim operaciju zbog toga što sam takav i ugovor sklopio, da ne budem izuzet od svoje prakse”, rekao je ministar Haris Vranić.

Na ovaj odgovor Bišćević Tokić je poručila da bi volila da joj je ministar Vranić odgovorio kakav je njegov ugovor o radu.

Dodala je da će na poslaničkim pitanjima to i pitati.

“Da li je prijavljen na 40 sati radnog vremena, ili mu je umanjeno radno vrijeme, pa jedan dio radi u Općoj bolnici? Ako sam pogriješila i ogriješila se o ministra Vranića ja ću se javno izvniti, kada sam rekla da nije zdravstveni radnik, nego da je od 5.1. ministar zdravstva”, potcrtala je Bišćević Tokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!