Radnici vrtića u Sokocu ponovo u štrajku, duguje im sedam plata

N1

Sindikalna organizacija Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac donijela je jednoglasnu odluku o stupanju u štrajk nakon dužeg vremena neisplaćenih plata i naknada.

Kako navode štrajk je kao i prošle godine, organizovan u skladu sa Zakonom o štrajku, uz potpunu podršku Sindikata obrazovanja, nauke i kulture i Saveza sindikata Republike Srpske. Podsjećaju da im je zaključno sa 31.12. 2023. godine Opština dugovala 9 plata zaposlenima, a da je do 18.01. 2024. godine Opština uplatila dvije plate tako da sa današnjim danom duguje sedam mjesečnih plata. Sindikat radnika “JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac“ traži isplatu još jedne mjesečne zarade kako bi nastavili sa radom.

“Ne odustajemo od svojih, smatramo skromnih i razumnih, zahtjeva. Naši zahtjevi i aktivnosti usmjereni su isključivo na obezbjeđivanje osnovne egzistencije svojoj djeci i porodici. U tome smo dobili podršku značajnog broja roditelja, kao i kolega širom Republike Srpske. Nije nam namjera da se bavimo politikom i smatramo da nije u redu da nas bilo ko optužuje za korišćenje situacije u političke svrhe. Nadamo se da će se svi politički subjekti ujediniti u iznalaženju rješenja za omogućavanje osnovne egzistencije radnika i omogućavanje nastavka rada naše ustanove. Smatramo da je jedino to zajednički interes djece, roditelja, radnika, svih odgovornih subjekata i građana opštine Sokolac”, naveli su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad