Vučić: Situacija u BiH će biti mnogo ozbiljnija i teža nakon 12. ili 13. jula

Vijesti 06. jul 202313:24 1 komentar
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti kako bi komentarisao aktuelnu situaciju u ovoj zemlji i na Kosovu, prilikom čega je Albina Kurtija optužio za "etničko čišćenje Srba". O situaciji u Bosni i Hercegovini iznio je neobičnu opasku, za koju je izostalo dodatno pojašnjenje.

U današnjem obraćanju, Vučić se situacije u Bosni i Hercegovini dotakao tek kratko, prilikom odgovaranja na novinarska pitanja.

“Imamo mi mnogo većih briga od vaših podsmijeha”, rekao je Vučić novinarima, pa nastavio: “A to je i situacija na Kosovu, a danas nisam želio da govorim o situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj, jer vjerujem da će tamo situacija biti mnogo ozbiljnija i teža poslije dvanaestog ili trinaestog jula”.

Sa ovom opaskom Vučić je završio konferenciju i odmah se udaljio, pa je izostala prilika za dodatna potpitanja novinara.

Podsjetimo, između ostalog, Vučić je danas najavio i da će tražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a zbog situacije na Kosovu, gdje, kako je rekao, traje ‘akcija progona i etničkog čiščenja koju provodi prištinski režim nad srpskim narodom’.

Priština je, prema njegovim riječima, donijela odluku da svi viđeniji Srbi koji bi mogli na bilo koji način da budu tačka otpora Kurtijevom režimu, budu uhapšeni, ubijeni ili sklonjeni sa Kosova.

Vučić: Priština odlučila da sve viđenije Srbe koji budu otpor ubije ili uhapsi

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare