Vučić u Mostaru o uspostavljanju direktne aviolinije s Beogradom: Dolazit ću sa porodicom, imali ste viziju i mudrost

Vijesti 15. apr 202417:19 0 komentara
N1 BiH

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarski aerodrom čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara. Aleksandar Vučić i Borjana Krišto su se ovom prilikom obratili medijima.

Na konferenciji za medije prvo se obratila Borjana Krišto.

“Službenog otvaranja zračne linije između Beograda i Mostara. Prije tri mjeseca sam o tome razgovarala sa Vučićem u Davosu. Sretni smo jer svjedočimo otvaranju ove linije koja ima višestruki značaj. U ovom trenutku prodano preko dvije tisuće karata. Ova linija će imati značaj kako na turistički tako i na ekonomski segment. Svima se zahvaljujem na doprinosu”, kazala je Krišto.

Aleksandar Vučić se prvo zahvalio na gostoprimstvu, a potom kazao kako je sretan zbog otvaranja ove linije.

“Veoma sam sretan zbog povezivanja svih naših naroda. Povratna karta će koštati oko 104 eura, let će biti tri puta sedmično. Ne postoji automobil kojim možete potrošiti manje. Osim ovog praktičnog značaja, bitno je napomenuti da dodatno povezivate poslovne zajednice. Sve će više biznis partnera biti iz Beograda u Mostaru, iz Mostaru u Beogradu. Ovo je važan događaj. Čestitam organizatorima. U duhu partnerskih odnosa ćemo nastaviti da razvijamo saradanju, od posebnog značaja je jer počinjemo od malih stvari”, kazao je Vučić.

Potom je dodao:

“Ljudi počinju sa malim stvarima. Znate li da kada smo prije deset godina osnivali Air Serbia, mislili su da nećemo nikada ništa napraviti. No, ove godine očekujemo više od pet miliona putnika Air Serbia. Krenulo je sa minimalnim ili nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti ogroman uspjeh. Hvala što ste imali viziju i mudrost i bili svjesni koliko znači ovo za Mostar, kanton i čitavu državu. To mnogo znači i za nas. Moje je da pozovem i građane Srbije da odavde posjete porodice na svim mjestima. Ovo je izuzetna prilika i to ne samo za turizam. Ponosan sam što smo poštovali dogovor. Hvala što se ovdje osjećamo kao kod kuće. Vjerujem da ću i sa porodicom da koristim ovu liniju. Uvjeren sam da ste napravili dobar posao. Znat ćemo uzvratiti ovaj divni doček. Večaras idemo u ljetnikovac Radobolja. Sutra ću da skoknem do Bileća i onda se vraćam na sajam”, zaključio je Vučić u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!