Vučićeva fotografija iz aviona: Obožavam sarajevske ćevape

Vijesti 02. mar 202113:48 > 13:56 23 komentara
Instagram/buducnostsrbijeav

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje je upriličena primopredaja donacije vakcina protiv koronavirusa za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je kontingent vakcina kompanije AstraZeneca, koji Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini. Donaciju vakcina dočekali su predsjedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović.

“Ovo nije pitanje samo vakcina već i povjerenja, živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih i nemamo nikoga bližeg. Sretan sam ako ćemo da spasimo pet, deset ili dvadeset života, to je važna i velika stvar. Na sastanku sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, zamolio sam ih da razmisle da napravimo veliki Samit Srbije i BiH u Beogradu, na svim nivoima, da to bude Samit saradnje i povjerenja. Važno je da sarađujemo! Kada govorimo jednim glasom prema svijetu tada smo snažniji i jači! Zajednički možemo da idemo mnogo brže naprijed, ako se zajedno budemo borili i vjerovali jedni drugima”, poručio je Vučić.

Nakon uručenja vakcina i sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, podijelio je zanimljivu objavu na Instagramu.

“Poslije uspješnog boravka u Sarajevu, najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd. Služio sam vojsku u Lukavici i još od tada obožavam sarajevske ćevape. Ipak važnije od toga, jeste činjenica da smo zakazali veliki samit Srbije i BIH u Beogradu. Odlična prilika za unapređenje naših odnosa”, naveo je Vučić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare