Vučurević: Trguje se ambasadorskim pozicijama, cijene se kreću i do 50.000 KM

Vijesti 03. nov 202122:53 1 komentar
Screenshot/youtube

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Sloveniji Slavko Vučurević tvrdi da se trguje ambasadorskim pozicijama, te da se cijene kreću i do 50.000 KM. Vučurević je gostujući u emisiji Telering pričao o procesu svog imenovanja na poziciju ambasadora uz tvrdnju da on novac nije dao, ali nije mogao ni navesti ni jedan primjer nekoga ko je to zaista i učinio, kao ni imena ljudi koji su primali novac.

“Kažem je Mladenu, ne dam pare, ja idem kod Bakira. Tu je u Predsjedništvu”, tvrdi Vučurević.

On dodaje da su mu kao razlog odugovlačenja imenovanja govorili da se tome protivi tadašnji član Predsjedništva Bakir Izetbegović zbog čega je zakazao sastanak sa njim.

“Kažem mu ja: Razlog je da ne mogu dobiti vašu saglasnost za imenovanje. On mene gleda i pita – kakvo imenovanje? Ja mu kažem –  predložen sam od Ivanića da idem za ambasadora u Sloveniju. Kaže on meni – ti reci tvom Ivaniću da te on preloži, a dođi i ti na sjednicu Predsjedništva”, rekao je između ostalog Vučurević.

Sam Vučurović koji je prije pozicije ambasadora obnašao funkciju gradonačelnika Trebinja napustio je matični partiju PDP koju sada u istupima kritikuje iznoseći različite optužbe na rukovodstvo te stranke, prije svega na račun Branislava Borenovića, Igora Crnatka i počasnog predsjednika Mladena Ivanića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare