Vukanović automobilom blokirao ulaz u NSRS, intervenisala policija (VIDEO)

N1

Poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Nebojša Vukanopvić blokirao je svojim vozilom ulaz u ovu instituciju zbog, kako je rekao, samovolje vladajuće većine i odbijanja da Milan Petrović iz SDS-a bude izabran za potpredsjednika NSRS.

Za Petrovića je glasalo 22, jedan poslanik je bio protiv dok ihej 29 bilo suzdržanih.

“Blokirao samo zato što su terorisiti i siledžije. Uzmete auto paukom, i to je to. Šta ja da radim sada. Gaze nas godinu dana. Vama ne pravim problem. Vi radite po zakonu”, rekao je Vukanović policajcima.

Na komentar policijskog službenika da ” se nada da jskrenuo pažnju i da preparkira vozilo”, kazao je kako “ne može”.

“Ima prostora da se uđe. Morate shvatiti, vama smeta vozilo 10 minuta parkirano pored kojeg može da se uđe, a ne smeta vam 70 miliona iz EP nestalih, 70 kg kokaina. Čovjek došao unutra, ne da da uzmemo jednog potpredsjednika, godinu nas terorišu. Nećemo biti  uokvirima koji nam nameće režim. To je bio spontani potez, krik zbog nametanja. Kažu kupili su 50 poslanika, mogu raditi šta hoće. Pa evo i ja mogu raditi…”, rekao je Vukanović.

Imao je salvu uvreda prema vladajućim poslanicima te je poručio kako ovo nije upereno protiv policije već Stvenadića i režima.

Radovan Višković, premijer RS rekao je kako je ovo rušenje digniteta NSRS.

“Ovo nije način. Ali čovjek se oženio, nek’ mu je sa srećom”, rekao je Višković. Na njegovu opasku da “mu automobil i nije neki”, Vukanović je odgovorio: “Auto Toyota od 1.300 kubika, staro 14 godina. Borbeni Volvo mi je u kvaru. Ni Đoković ne živi bolje od mene. Ali mi bolje auto ne treba.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad