Vukanović o tragediji u Beogradu: Nasilje u filmovima, Golubović snima spotove..

Vijesti 03. maj 202318:34 1 komentar
N1

Lider pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović danas je za N1 govorio o dešavanjima na političkoj sceni u BiH, ali se osvrnuo i na veliku tragediju koja je danas potresla Beograd.

Društvo je zakazalo, imali ste sličnu tragediju na Cetinju, nedavno pretučena dva mladića u Mostaru, pa mladići iz BiH u Crnoj Gori. Previše nasilja u filmovima i u serijama i u muzici, imate tragičnu stvar da jedan Kristijan Golubović snima spotove i ide po školama u Beogradu, kriminalci gostuju po televizijama i pričaju kako su pljačkali i pucali. Imate porodice koje žive na ivici i trče za novcem, nemaju vremena za djecu, veliki problem vršnjačkog nasilja. Ne mogu da vjerujem da neko vodi svoje dijete od 12-13 godina u streljanu. Ovo je sunovrat društva u kojem je puno uzroka. Od diskriminacije djece, djeca su često izložena neprijatnostima zbog skromnog izgleda, imali ste nedavno slučaj u Nevesinju koji sam spominjao koji je mogao dovesti do ovakve tragedije“, kazao je Vukanović na početku gostovanja i dodao:

Mislim da bi trebalo početi od kecelja i uniformi za djecu, da bi par vizuelno bila jednaka pa do mnogo psihologa koji bi trebali raditi sa djecom. Cijelo je društvo u problemu i ovo je kulminacija svih negativnih stvari koje se dešavaju godinama“.

Hoće li se predstavnici iz RS vratiti u institucije?

Oni nikada nisu ni izlazili, samo su tražili da se povuče jedan sudija iz Ustavnog suda. Pokazao je da više nema dignitet, Ustavni sud je izgubio sav legitimitet svojim presudama koje donose i ismijavaju pravo i pravdu. Što se tiče posljednje sjednice, ona je pokazala kapitulaciju režima Dodika koja je nekako vrhunac svih loših stvari koje su se događale. Pokušavaju se vaditi anketama koje plasiraju preko svojih ljudi, ali jasno je da su izgubili ugled kod naroda posebno poslije skandala sa Milanovićem. Sva ta njihova priča o nekakvom otcjepljenju, običnom čovjeku je jasno da se radi o najgrubljem pokušaju manipulacije i poigravanjem sa emocijama. Ne znam kome više stvari nisu jasne. Mi nikada nismo bili za napuštanje bilo kakvih institucija“.

Vukanović dodaje da je Dodik prešao sve granice.

Čovjek je prešao sve granice i iskreno se nadam da će i njemu i njegovim partnerima koji sviraju istu violinu.. Baš sam pažljivo slušao gospođu Ćudić prije mene, nijednom nije rekla Republika Srpska, nego RS. Dakle vi ste kao neka avangarda, evropejci, a ne možete spomenuti entitet koji je sastavni dio BiH. Upravo takva politika i takav način diskursa ide na ruku gospodinu Dodiku”.

“Sve dobro prognoziram i žao mi je što su nam iz opozicije u FBiH zabili nož u leđa”, kazao je Vukanović.

Uskoro video.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare