Vukanović posjetio napadnutu srpsku povratnicu u Mostaru Sofiju Šantić: 60 godina živimo ovdje i nikad se nikom nismo zamjerili (VIDEO)

Vijesti 10. jan 202410:27 0 komentara
Nebojša Vukanović

Narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović posjetio je napadnutu srpsku povratnicu u Mostaru Sofiju Šantić. Njena kuća je na dan Božića kamenovana što je uzrokovalo materijalnu štetu na njenoj kući i jako uznemirilo povratničku porodicu u mostarskom naselju Bijelo Polje.

“Starica živi sama, a na Božić sa njom su na sreću bili njena kćerka i sin. Ovaj izolovani incident vjerovatno je posljedica sve većih tenzija u javnosti i prepucavanja političara. Komšije Bošnjaci iz okolnih kuća su obišla staricu i porodicu Šantić, izrazili ogorčenje zbog incidenata i nadaju se da će počinioci biti procesuirani.” naveo je Vukanović.

Policija je izvršila uviđaj, a nadati se da se ovakve stvari neće više ponavljati. Više detalja u video prilogu i razgovoru sa Sofijom Šantić i njenom kćerkom.

“U ovoj kući sam 60 godina i nikada nisam imala lošu riječ sa nekim. Bez razloga napadaju, navela je. Njena kćerka Biljana kaže da je sjedila s majkom i bratom u kući i da su u 22:45 sati čuli pucnjeve, te da su mislili da je riječ o petardama jer je Božić. Odjednom je nešto strahovito puklo. Izašli smo napolje, ali nije bilo nikoga. Vidjeli smo da je razbijeno staklo… Ne znam kakve su ovo poruke. Vratili smo se prije 18 godina. Ovdje smo rođeni i sa svima smo u dobrim odnosima. Što se dogodilo ne znamo. Uznemireni smo jer se ovo dogodilo na Božić” kazala je povratnica Biljana.

Šantiće je nakon napada posjetio i paroh bjelopoljski Nebojša Radić. 

Prema riječima napadnutih povratnica policija je obećala da će pojačati prisustvo u njihovom naselju ali do sada nije bilo infomracija o hapšenju počinilaca.

Na napad je reagirao i sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske i najoštrije ga osudio.

“Nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci smo jedne drugačije slike i smatramo da bi institucije morale zaštiti povratničko stanovništvo gdje god da se ono nalazi kako ne bismo slali pogrešne poruke. U jednom odgovornom društvu ovakve situacije ne smiju da se dešavaju, a tolerancija mora biti ključ ostanka i opstanka povratnika bilo da se oni nalaze na teritoriji Republike Srpske, bilo da se nalaze na teritoriji Federacije BiH. Nadamo se da će MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona ispitati ovaj slučaj do kraja i sankcionisati počinioce, te da će ubuduće više pažnje posvetiti zaštiti ove osjetljive kategorije stanovništva”, saopštili su nakon napada.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!