Vukanović, Vllasi, Kljajić, Bećirović u Danu uživo

Vijesti 02. aug 202212:16 0 komentara
N1

U “Danu uživo” ovog utorka govorimo o novom rastu broja zaraženih koronavirusom, preuranjenoj kampanji pojedinih stranaka za oktobarske izbore, ali i ljetnim manifestacijama koje su u toku u brojnim gradovima BiH...

O dešavanjima u zvorničkoj “Alumini”, te rudniku “Ljubija”, nametnutim izmjenama Izbornog zakona BiH, šansama opozicije da nešto promijeni u oktobru, listi “Za pravdu i red” koju predvodi – razgovaramo sa poslanikom u NSRS Nebojšom Vukanovićem.

Kako funkcioniše vlast u USK s obzirom na nepostojanje skupštinske većine, otežava li to rad kantonalnih institucija, kojim sredstvima se obnavlja vozni park policijskih snaga, kakav rezultat Nezavisni evropski savez očekuje na izborima u oktobru – pitamo Nermina Kljajića, ministra unutrašnjih poslova USK.

Nakon nemira tokom vikenda, prelazi iz Srbije prema Kosovu – Jarinje, Brnjak i Merdare su danas potpuno funkcionalni, nema gužvi, ni dužih zadržavanja. Situaciju na Kosovu i refleksije na region analizira pravnik i nekadašnji političar Azem Vllasi.

Situacija na Kosovu, ali i Sjevernoj Makedoniji koja danas slavi Dan republike, BiH u svjetlu izmjena Izbornog zakona, prijetnje povlačenjem potpisa na Dejtonski mirovni sporazum – teme su za razgovor sa Zijadom Bećirovićem, direktorom Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES.

Ni ovog puta neće izostati servisne informacije, sportske vijesti, svjetske aktuelnosti…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!