Vukanoviću oduzeta riječ, Govedarica optužio Dodika da prepisuje od Ashdowna

Vijesti 27. dec 202213:05 0 komentara
N1

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je rasprava o povećanju plata, na kojoj je izbio incident zbog verbalnog sukoba Nevojše Vukanovića i Nenada Stevanića koji mu je oduzeo riječ.

“Šokiran sam da sam se nadovezao na izjavu Žunića, činjenicama, kako je bilo dok nisu oni došli na vlast, koliko je bila litra ulja, koliko je hljeb u Srbiji kod nas, lijekovi. Oduzeta mi je riječ, ovo je apsolutizam kao u Engkeskoj za vrijeme kralja Carlosa”, rekao je Vukanović.

Protestvovao je, jer su tačke dnevnog reda o platama objedinjene.

Počela peta posebna sjednica NSRS: Ovo su tačke na dnevnom redu

“Prema Govedarici se ponaša kao da je malo dijete, nismo mi u učionici. Mi se moramo suprotstaviti.
Kabić je najdobronamjerniji, ako su njega izbacili zbog principa, prešnije je da se izbaci iz Vlade Petar Đokić, jer je krao državu. Presuđen za krivično djelo je i Zoran Tegeltija, oni su veći kriminalci”, dodao je.

Reagovali su i u PDP i u SDS, optužujući Stevandića da je ostrašćen, neprofesionalan i da se dodvorava SNSD.

“Stevandic želi da bude Visoki predstavnik NSRS. Ne može tako da se ponaša u ovom visokom domu”, negoduje šef kluba poslanika SDS Vukota Govedarica.

Dara je prevršila mjeru, kaže Igor Crnadak.

“Upozoravali smo na prošloj sjednici šta se dešava. Gdin Stevandić se ponaša kao da je voditelj neke seoske priredbe pa ubacuje neke doskočice i komentare. Kaže izvršite mjeru, kao da je načelnik udbe, policije”, ističe Crnadak.

Govedarica je optužio SNSD da je zakon o imovini koji je danas na dnevnom redu zapravo provođenje odluke Ustavnog suda BiH, a da je ispoštovana i odluka Paddyija Ashdowna iz 2005.godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!