Za jednokratnu pomoć od 1.000 KM putem e-Porodilje prijavilo se 6.025 žena iz FBiH, prve isplate od 10. jula

Vijesti 27. jun 202415:31 0 komentara
pixabay/Ilustracija

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava o trenutnom statusu prijava putem aplikacije "e-Porodilje", uspostavljene radi dodjele jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u Federaciji Bosne i Hercegovini u 2024. godini.

Kako su naveli, do danas, na aplikaciji “e-Porodilje” registrovano je ukupno 6.853 korisnica. Od ovog broja, 6.025 korisnica su podnijele prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslato na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslate na verifikaciju.

“Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija sa bazom podataka IDDEE-a, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Navedeno je da su, u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate planirane od 10. jula ove godine.

“Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u narednim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate”, poručili su iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!