Zahiragić: Kažu mi da me proizva najveći gubitnik izbora Elmedin Konaković

Vijesti 06. okt 202423:45 0 komentara
N1

Potpredsjednik SDA Haris Zahiragić oglasio se na Facebooku komentarišući izjave predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića.

Kažu mi da najveći politički gubitnik ovih izbora, Elmedin Konaković, proziva Faruka Kapidžića i mene. Kaže dok smo mi u SDA, on se ne sekira.
Pridružili su mu se u tome Čengić i Čampara. Čim se vi sekirate za SDA, to znači da smo postigli ogroman rezultat.” napisao je Zahiragić između ostalog na svom Facebook profilu.
“Ne bojte se vi za SDA, SDA je najjača stranka u Bosni i Hercegovini. Osvojili smo najmanje 10 novih Općina. Najjača je i u KS. I po broju načelnika (3 sami, 4 iii 5 u koaliciji), a prvi smo i po broju vijećnika – sasvim izvjesno. U Ilijašu, Hadžićima, Vogošći i Trnovu ubjedljivi smo pobjednici za OV.

Na Ilidži smo drugi. U Starom Gradu smo na diobi prvog mjesta sa SDP-om – znači prvi smo ili drugi, a NIP je iza nas. U Centru u kojem je NIP nekada bio prva stranka, sada je 4. ili 5, mi smo naravno ispred njih, kao 2. ili 3. stranka. U Novom Sarajevu smo također sa SDP-om na diobi prvog mjesta, a NIP koji je nekada bio prva stranka u Novom Sarajevu, sada je na 5. mjestu. U Novom Gradu smo drugi, odmah iza SBIH-a sa kojima smo zajedno nastupili za načelnika i pomeli NIP-ovog Selimbegovića, a NIP je treći i za sada ima duplo manje glasova od SDA.” protumačio je Zahiragić izborne rezultate u Sarajevu i zaključio:
“Kapidžić i Zahiragić možda jesu problem, ali ne za SDA, nego za NIP i za tebe Elmedine Konakoviću.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!