Zahiragić: Premijer Uk treba podnijeti ostavku, Ramo Isak živi svoje snove

Vijesti 19. sep 202417:52 1 komentar

Haris Zahiragić, potpredsjednik SDA gostovao je u Danu uživo na N1.

O protestima zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo i logoraša Zahiragić je kazao da premijer KS treba podnijeti ostavku nakon što je usvojen koeficijent za koji je on rekao da je previsok.

“Vidjeli ste na neki način preglasavanje premijera Kantona Sarajevo. Mislim da premijer treba podnijeti ostavku. Nakon ovoga, da je na takav način ponižen, da li ste čuli u jednoj Vladi, ikada, igdje, da je Vlada preglasala premijera? Sada evo ne kažem da je u pravu ili da su ovi drugi u pravu, mislim čak da su u pravu ovi koji su ga preglasali, ali onda nema razloga da još bude premijer. I generalno, on je sebi dopustio takvu, kako da kažem, poziciju da ga niko ne doživljava kao premijera Kantona Sarajeva. Možda je to jedan od uzroka svih problema u Kantonu Sarajevo.” kazao je Zahiragić.

Zahiragić je kazao i da je sadašnja Vlada KS zadužila građane 500 miliona.

“Ono što najviše zabrinjava je da je vlada kantona Sarajeva, od kada je došla na vlast, zadužila građane kantona Sarajeva za 500 miliona. 500 miliona za projekte ministra Štete, recimo trolejbusa u Vogošći, znate da je trolejbus nabavljen iz Bjelorusije. Svi se pitaju zašto je Bjelorusija dobila taj posao. Zato što trolejbuse više niko ne proizvodi. Trolejbusi su stvar prošlosti. Sada postoje električni autobusi, je li tako? Ministar Šteta godinu dana drži gužvu prema Vogošći da bi na neki način farbao i pjeskario stubove. Čak su ostavili gelere, pogledajte, vidjet ćete, gelere i oštećene stubove. Čak ih nisu ni zamijenili, samo su ofarbani, pjeskareni, gužve su katastrofalne. Sve to da bi on 15, 20, 30 miliona maraka zadužio i pogodovao firmama bliskim SDP-u u vladajućoj Trojci. Nema novca za zdravstvene radnike, nema novca za mlade, ali ima novca za sve te projekte ministra Štete i drugih ministara koji bez ikakve osjetljivosti za buduće generacije vode Kanton Sarajevo, zapravo ga dovode u dužničko ropstvo.” rekao je Zahiragić.

Zahiragić je komentarisao i druga politička pitanja kao i ministra Ramu Isaka.

“Ne mogu više ni da se smijem njegovim izmjenama. On, nije danas, on je već sutra. Građanima bih poručio da kada vide svoje komšije iz Trojke da im traže glas da je to glas za Ramu Isaka. On se vozi helikopterom, radi šta hoće, Nermin Nikšić mu je omogućio da živi svoje snove. Neka snima pjesme, neka radi šta hoće možda tako i zaslužujemo,” kazao je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare