Zahiragić: Trojka zajedno treba da ode na deponiju političke historije BiH

Vijesti 25. apr 202319:57 1 komentar
F.Z./N1

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić na svom zvaničnom Facebook profilu ponovo je komentirao političko djelovanje "Trojke".

Naime, Zahiragić tvrdi da se “Trojka” u novom saopćenju pokušava “izvaditi”.

“Trojka” se u lošem saopštenju, a nakon što su NES i SBiH razotkrili njihovu podršku najavljenim nametanjem loših rješenja, pokušava izvaditi i tvrdi “kako na odluke Visokog predstavnika niko ne može utjecati.  To je, svakako, gruba neistina! Novu odluku Visokog predstavnika, ma kakva ona bila, “prosi” upravo Trojka i to od momenta kada su shvatili da nemaju kapacitet da kao izborni gubitnici formiraju vlast u Federaciji”, napisao je Zahiragić.

Potom je dodao:

“Odustanite od fotelja pod svaku cijenu, a za koje i niste dobili podršku građana i od namjere da vas se nametne na vlast, pogotovo lošim privremenim odlukama koje bi išle samo na štetu bošnjačkog političkog kapaciteta i ustavne pozicije, a ostavile HDZ-ovu poziciju neokrznutom. Prestanite biti servilni ispunjivači želja zvaničnog Zagreba i HDZ-a BiH, nego stanite iskreno u borbi za normalno i demokratsko društvo i sistem. Ako želite da samo većina, koju evidentno više nemate ni sa HDZ-om, bira Vladu, vratite se u institucije i podržite izmjene Ustava FBiH, a koje će omogućiti da većina u Predstavničkom domu bira Vladu FBiH, tada će se iskristalisati i nova parlamentarna većina i nova Vlada FBiH”.

Između ostalog, kazao je kako Trojka treba kako on kaže da prestane govoriti u javnosti jedno, a na “minderima” drugo.

“Prestanite u javnosti govoriti jedno, a na minderima po OHR i ambasadama drugo, te jasno recite da nećete prihvatiti da dođete na vlast na krilima nove loše Schmidtove odluke, uvjeravam vas da je u tom slučaju Visoki predstavnik zasigurno neće donijeti. Sve ostalo je licemjerje, a na koje ste cjelokupnu javnosti, odveć navikli. I da, drago mi je da, kako kažete, ostajete na okupu, jer i trebate, baš tako, skupa, otići na deponiju političke historije BiH, a na koju će vas poslati svi dobronamjerni građani i patrioti Države Bosne i Hercegovine. I svakako, ne mislim na sve članove i zastupnike stranaka “Trojke”, nego na njihove “lidere”, a koji su radi želje za vlašću potpuno obnevidjeli!!”, zaključio je Zahiragić.

Podsjetimo, iz SDP-a BiH, NiP-a i NS-a oglasili su se danas saopćenjem za javnost u kojem su istaknuli da smatraju potpuno legitimnim da stranke potpisnice sporazuma mogu naći drugi interes, prihvatiti bolju ponudu ili se jednostavno predomisliti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare