Zatraženo produženje pritvora za Branislava Zeljkovića i ostale osumnjičene

Vijesti 12. okt 202113:30 > 13:44 2 komentara
N1

Republičko javno tužilaštvo RS-a zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Branislava Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut.

U Tužilaštvu je rečeno da je produženje pritvora predloženo zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije “Travel for fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor firme “Procontrol” Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare