Zbog neažurnosti CIK-a: Pomjerena sjednica NSRS za izbor delegata za Dom naroda

Vijesti 28. nov 202216:19 0 komentara
N1

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zasjedao je danas telefonski. Prva posebna sjednica Narodne skupštine koja je trebala biti održana u srijedu, pomjerena je na četvrtak, 1. decembar u 12 časova.

Ova odluka iz NSRS obrazložena je “neažurnošću Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine”.

“Кolegijum je prethodno na sjednici održanoj 23. novembra, Prvu posebnu sjednicu Narodne skupštine zakazao za srijedu, 30. novembra, ali budući da Centralna izborna komisija Narodnoj skupštini još uvijek nije dostavila ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda Republike Srpske, kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Кolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja, nadajući se da će CIК na vrijeme završiti svoje obaveze i da nije postojala namjera da se opstruiše rad Narodne skupštine od strane CIК-a”, saopšteno je iz NSRS.

Na Prijedlogu dnevnog reda Prve posebne sjednice, koji je usvojio Кolegijum, nalazi se pet tačaka među kojima i izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske, izbor potpredsjednika Narodne skupštine, kao i izbor administrativne komisije Narodne skupštine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!