Zbog poplave zatvoren saobraćaj na magistralnom putu M-17 (VIDEO)

Vijesti 30. maj 202321:32 0 komentara
Radio Žepče

 Izlijevanje vode na magistralnoj cesti M-17 U Brankovićima je u utorak oko 20 sati zbog izlijevanja vode na prometnicu i nanosa u potpunosti zatvoren promet na magistralnoj cesti M17.

Prometnicu osiguravaju djelatnici PU Žepče, a očekuje se dolazak strojeva za sanaciju ovog dijela prometnice. Prema informacijama Radio Žepče prekinut je i promet na M17 prema Maglaju.

Podsjećamo, Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo u utorak je izdala važno priopćenje za sve nadležne subjekte, institucije i stanovništvo. Iz te su agencije nakon sagledanih parametara izdali upozorenje na moguće izvanredno hidrološko stanje.

U Tesliću nakon obilne kiše se izlila Brezna, pod vodom put Banjaluka – Teslić

Prognozira se porast vodostaja uslijed novih padavina na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne. Očekuje se dostizanje razina obavještavanja o mogućim poplavama na hidrološkim stanicama na srednjem i donjem dijelu sliva rijeke Bosne u FBiH. Podsjetimo i kako su Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas ugovore u Žepču o sufinanciranju iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su općini Žepče dodijeljena sredstava u ukupnom iznosu od 423.910 KM.

Isto tako, ministar je kazao kako će se ovom podrškom povećati otpornost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, konkretno općine Žepče, u smislu povećanja energijske učinkovitosti i smanjenju rizika od klizišta i poplava, čime će se doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak općine Žepče, prenosi Radio Žepče.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!