Zbog posjete Milanovića jednoglasno opozvan potpredsjednik Skupštine Dervente

Vijesti 26. apr 202323:09 1 komentar
Ivan Hrstić / N1

Skupština grada Derventa jednoglasno je donijela odluku o smjeni potpredsjednika Marinka Nikolaša kojega su optužili da je odgovoran za posjet predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i dodjelu odličja 103. brigadi Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Hrvatski predsjednik u posjetu Derventi bio je 25. marta nakon čega su političke strane sa srpskim predznakom ljutito negodovale zbog činjenice da je on tom prigodom uručio odličje brigadi HVO koja je 1992. godine sudjelovala u bitkama za obranu Bosanske Posavine.

Većina u Skupštini Dervente predvođena Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika inzistirala je na tome da je za organiziranje Milanovićeva posjeta odgovoran Nikolaš kao jedini dužnosnik iz reda Hrvata u lokalnim tijelima vlasti.

“Nikolašu najviše zamjeramo što je držao ratnu zastavu iako je znao da će to izazvati ogorčenje stanovnika Dervente”, izjavio je Slavko Tomaš, predsjednik kluba zastupnika SNSD-a u općinskoj skupštini Dervente.

Nikolaš je tijekom Milanovićeva boravka u Derventi držao zastavu hrvatskog naroda u BiH sa stiliziranim hrvatskim grbom i trobojnicom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare