Zdravstveni radnici danas blokiraju saobraćaj u Sarajevu: Iduće sedmice i protestna šetnja

Vijesti 13. sep 202407:29 0 komentara
Faktor.ba

Radnici u zdravstvu najavili su jednosatnu blokadu saobraćajnice na Skenderiji iz svih pravaca od 12 do 13 sati.

Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS podsjeća šta se desilo prošli put kada su najavili blokadu.

– Prošli put nam nisu odobrili blokadu saobraćajnice. Ovog puta nadamo se pozitivnom ishodu jer u suprotnom bi samo dokazali da nam nisu podrška kako su to javno saopćili – ističe Sadiković dodajući da ih je jučer posjetila i inspekcija i interventna policija tražeći dozvolu za postavljanje šatora.

– Napravili su zapisnik, a mi smo predali zahtjev za odobrenje korištenja 18 kvadrata na čijem je prostoru montiran šator. Očekujemo rješenje, a jučer nam je načelnik Općine Centar Srđan Mandić obećao da će to biti završeno.

Ne odustaju od povećanja plaća

Iako im je premijer KS Nihad Uk jasno poručio da im Vlada neće dati više od već ranije ponuđene satnice – 3,25 KM, radnici u zdravstvu ne odustaju od svog zahtjeva.

Iz Sindikata za narednu sedmicu najavljuju i protestnu šetnju. Kažu da će to najvjerovatnije biti idući četvrtak (19. septembar) kada će se okupiti ispred Vječne vatre, a potom glavnom saobraćajnicom krenuti prema zgradi Vlade KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!