Žene Podrinja reagovale na izjavu banjalučkog biznismena, pozvale na bojkot: Ovo je vrijeme solidarnosti

Vijesti 20. dec 202311:57 0 komentara
Anadolija

Udruženje "Žene Podrinja" reagovale su na neprimjerenu izjavu banjalučkog biznismena Saše Trivića, vlasnika pekare "Manja" i predsjednika Unije poslodavaca RS. Navele su kako su njegove izjave iznesene na mreži "X" izazvale su opravdanu zabrinutost i nezadovoljstvo javnosti.

“Njegovi komentari na društvenoj mreži X, koji negiraju pravdu i presude za ratne zločine, te šire netrpeljivost između građana, predstavljaju ozbiljan prekršaj moralnih i etičkih principa.Gospodin Trivić svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Bosnu i Hercegovinu, obuhvatajući kako entitet Republika Srpska, tako i Federaciju Bosne i Hercegovine. U svjetlu ovih događaja, pozivamo sve građane da se solidarišu s pravednim vrijednostima i izraze svoje neslaganje s gospodinovim stavovima putem bojkota proizvoda pekare “Manja” i ostalih u njegovom vlasništvu. Naša zajednica ne može tolerisati podršku onima koji negiraju osnovna načela pravde i presuda raznim zločincima. Bojkotom proizvoda ove pekare, zajedno možemo poslati snažnu poruku da ne prihvatamo stavove koji podrivaju pravdu i osnovna ljudska prava. Pozivamo i sve korisnike družtvene mreže X da aktivno ukazuju na profil gospodina Trivić i njegove kontroverzne izjave. Neka ovaj čin bude podsjetnik da smo zajedno jači i da možemo uticati na promjene kroz mirne i odgovorne akcije. Ovo je vrijeme solidarnosti, vrijeme kada zajedno možemo doprinijeti stvaranju društva koje cijeni različitosti i poštuje osnovna ljudska prava”, navele su Žene Podrinja.

Podsjetimo,

U raspravi na društvenoj mreži X Trivić se osvrnuo na žestoke reakcije opozicije u Srbiji na veliki broj glasača iz Republike Srpske na izborima u Beogradu.

“Poslije ovakve pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih.” napisao je Trivić.

U raspravu se zatim uključila jedna korisnica X-a koja je napisala: “Da li to hoćete da u Srbiji napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći.”

Trivić joj je zatim odgovorio gnusnim komentarom: “U Srebrenici smo treninrali za vas, spremite se!”

Trivić koji je vlasnik pekara Manja i preduzeća Krajina Klas i ranije je izazivao žestoke reakcije svojim uvrijedljivim, nepromišljenim i nacionalističkim komentarima na društvenim mrežama. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!