Zoran Galić razriješen dužnosti zamjenika direktora SIPA-e, neće imati pravo na otpremninu

Vijesti 23. okt 202415:30 0 komentara
FENA

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Galić više nije zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a koji je bio u Hrvatskoj i u bjekstvu od jula ove godine. Na današnjoj sjednici Vijeća ministara je doneseno ovo razrješnje nakon kojeg Galić neće imati pravo na otpremninu.

“Donijeli smo odluku o njegovom razrješenju prevenirajući problem da bi mogao dobiti otpremninu. Razriješen je zaključno sa julom mjesecom ove godine. On nema više nikakva prava i krećemo u raspisivanje konkrusa”, rekao je Konaković nakon sjednice.

Potom se Konaković oglasio na Facebooku u kojem je pojasnio da je Galić razriješen sa 8. julom ove godine, a podsjetimo, on je dan kasnije, 9. jula u bjekstvu, a 8. augusta je raspisana potjernica za njim.

“Zaključkom Vijeća ministara BiH onemogućeno mu je pravo za otpremninom ili nekim drugim beneficijama jer bjegunac kojeg traže organi gonjenja ne zaslužuje beneficije”, dodao je Konaković.

Galić se tereti za krivična djela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, zbog čega je u julu ove godine pobjegao u Hrvatsku, koristeći dvojno državljanstvo.

Usvojena inicijativa za smjenu Zorana Galića: “Želimo zaštititi BiH i budžet koji sve vrijeme bahato crpi”

On je i sam podnio zahtjev za razrješenjem, a sve kako bi dobio otpremninu ili penziju, međutim, inicijativom koja je jučer usvojena u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a koju je pokrenula zastupnica Sabina Ćudić o njegovoj smjeni on neće imati pravo na navedene beneficije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!