Zvizdić: Gradimo budućnost domovine kao demokratske, interkulturne, antifašističke i evropske države

Vijesti 24. nov 202311:25 0 komentara
AA

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH.

“Dragi moji sugrađani, Bosanci i Hercegovci, čestitam vam Dan državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Hiljadugodišnja historija i kontinuitet BiH dovoljno govore o državnosti naše zemlje. Dvadeset peti novembar 1943. godine je dan koga se s ponosom moramo sjećati kao dana obnove državnosti i ideje moderne i suverene Bosne i Hercegovine, zajedničke i nedjeljive domovine svih njenih ravnopravnih naroda i građana”, naveo je Zvizdić.

Potom dodao:

“Dragi Bosanci i Hercegovci, pozivam vas da svi zajedno, svojim kontinuiranim radom za opće dobro, gradimo budućnost naše domovine kao demokratske, interkulturne, antifašističke i evropske države jednakopravnih građana i ravnopravnih naroda. Provedite ovaj dan u zdravlju i miru zajedno sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama”, piše u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!