Zvizdić i Ghobash: Podrška bezviznom režimu za bh. građane koji putuju u UAE

Vijesti 16. dec 202114:33 0 komentara
PSBiH

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sastao se danas u Dubaiju sa predsjednikom Federalnog nacionalnog vijeća Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Saqrom Ghobashem.

Zvizdić je informisao predsjednika Ghobasha o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH i regiji, te ga je upoznao i sa glavnim vanjskopolitičkim prioritetima naše zemlje. Istakao je prijateljske i dobre bilateralne odnose BiH i UAE i dodao da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene.

Predsjednik Federalnog nacionalnog vijeća UAE Saqr Ghobash rekao je da Bosnu i Hercegovinu vidi kao prijateljsku zemlju i naglasio da želi još veći prosperitet i napredak naše zemlje. Dodao je da će UAE uvijek podržavati BiH na putu euroatlantskih integracija.

Razgovarali su i o poboljšanju saradnje u sektorima poljoprivrede, energetike, transporta, industrije i turizma. Rekli su da je potrebno organizirati susrete privrednika putem biznis foruma i saradnje između trgovinskih komora. Složili su se da je potrebno unaprijediti saradnju između Parlamenta BiH i Federalnog nacionalnog vijeća.

Predsjednik Ghobash podržao je prijedlog Zvizdića da se otvori ambasada UAE u BiH i uspostavi recipročni bezvizni režim za građane Bosne i Hercegovine koji žele posjetiti UAE. Zvizdić je pozvao predsjednika Ghobasha da u narednom periodu posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u UAE Šerif Mujkanović.

Denis Zvizdić u Dubaiju predvodi delegaciju naše zemlje na Nacionalnom danu Bosne i Hercegovine, koji će u subotu biti organiziran u okviru EXPO 2020.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!