Zvizdić: Koga Dodik vrijeđa on ga ustvari hvali

Vijesti 27. nov 202319:54 0 komentara
N1/ F.Z.

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ocijenio je danas da koga vrijeđa predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik to "automatski znači da ta osoba ili osobe imaju državotvornu svijest, lični integritet, dostojanstvo i autoritet".

Zvizdić je ovaj komentar dao na zvaničnoj Facebook stranici nakon Dodikovih napada na Bogića Bogićevića i Mirka Pejanovića.

“Tako su danas naši poštovani i cijenjeni sugrađani Bogić Bogićević i akademik Mirko Pejanović dobili niz komplimenata, jer kada Dodik nekoga najprizemnije vrijeđa ( a vrijeđanje nije defekt intelekta, nego ljudskosti) to automatski znači da je riječ o osobi ili osobama koje imaju državotvornu svijest, lični integritet, dostojanstvo i autoritet, koje znaju razliku između dobra i zla, koje ne prihvataju historijski revizionizam, koji, kao i svi civilizirani ljudi, preziru rigidne nacionaliste i ratne zločince i koji državu BiH vide kao cjelovitu, demokratsku, interetničku, antifašističku i evropsku zemlju”, naveo je Zvizdić.

On je dodao kako je svakom normalnom Bosancu i Hercegovcu čast biti savremenikom, poznavati i sarađivati sa Bogićevićem i akademikom Pejanovićem.

Dodik je danas na društvenoj mreži X, između ostalog, napisao kako “Bogić Bogićević, kao i Mirko Pejanović, nisu nikakvi Srbi, već izdajnici srpskog naroda”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!