Zvizdić se u Washingtonu sastao s visokim zvaničnicima američke vlade

Vijesti 18. feb 202307:32 0 komentara
Saopćenje

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se u Washingtonu sa glavnim zamjenikom pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropske i euroazijske poslove u State Departmentu Dereckom Hoganom i sa direktorom Ureda za Južnu i Centralnu Evropu pri State Departmentu Martinom McDowellom.

Kako je saopćeno iz PSBiH, razgovarali su o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić je rekao da je u toku finaliziranje formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora i izrazio nadu da će nova vlast dati zamah reformama i realizaciji ključnih ciljeva. Istakao je da euroatlantske integracije ostaju glavni vanjskopolitički prioritet i da očekuje da će novoformirana vlast ispuniti očekivanja i da će biti progresivnija od prethodne.

Saopćenje (Denis Zvizdić i Dereck Hogan)

Dereck Hogan i Martin McDowell su istakli da BiH ima veliku podršku SAD i da će nastaviti pružati podršku kako bi se osigurali mir i stabilnost zemlje. Istakli su podršku SAD-a teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH i naglasili da SAD žele vidjeti BiH kao funkcionalnu i prosperitetnu zemlju.

Razgovarali su i o aktivnijoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i zaključili da je neophodno da se počne raditi na ekonomskim pitanjima i poboljšanju života građana, kako bi se poboljšao standard građana i spriječio odlazak mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u SAD-u Bojan Vujić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!