Zvizdić: Zaštititi uposlenike Memorijalnog centra u Potočarima

Vijesti 04. aug 202312:46 0 komentara
F.Z./N1

Nakon što se Memorijalni centar Srebrenica Potočari suočio sa negativnim reakcijama medija u RS i Srbiji zbog izvještaja o negiranju genocida koji je objavljen prije nekoliko dana mnogi su uposlenicima ovog centra dali podršku.

Podsjećamo, listu najvećih negatora genocida u Srebrenici predvodi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Također, među imenima ljudi koji najviše negiraju genocid našlo se i ime Branimira Kojića, predsjednika Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Emir Suljagić, direktor MC Srebrenica-Potočari, kaže kako se uposlenici Memorijalnog centra suočavaju sa novim prijetnjama i zastrašivanjima zbog objave izvještaja.

Suljagić: Nigdje nikoga osim nas samih, ponovo prepuštenih sami sebi

Denis Zvizdić, član eukovodstva Predstavničkog doma BiH zatražio je da se zaštite uposlenici Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

“Pozivam Direkciju za koordinaciju policijskih tijela da izvrši sigurnosnu procjenu i da pruži potrebnu zaštitu uposlenicima jer je riječ o državnoj instituciji, državnim službenicima i osobama koje se stručno i hrabro bore za istinu i pravdu”, napisao je Zvizdić.

Podršku Memorijalnom centru i njegovim zaposlenicima pružio je i Husein efendija Kavazović, reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH.

Reis Kavazović dao podršku uposlenicima Memorijalnog centra Potočari

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!