Zvona i molitve u srpskim i ruskim crkvama zbog rezolucije o Srebrenici

Vijesti 22. maj 202417:06 3 komentara
Hram Svetog Save u Beogradu (OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia)

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril naložio je molitvu za srpski narod i ona će u svim ruskim crkvama biti služena u predstojećoj noći.

“Naložio sam da se u svim ruskim crkvama u otadžbini i rasijanju u noći između 22. i 23. maja služi svenoćno bdijenje za spas našeg bratskog srpskog naroda”, rekao je patrijarh Kiril, prenose “Novosti”.

I monasi u Hilandaru ujutro će se moliti.

Iguman Hilandara Metodije sa monasima molit će se kod ikone Trojeručice ispred koje se uvijek mole u ozbiljnim iskušenjima za srpsku državu i narod, rečeno je Tanjugu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

Najveći broj crkava u Srbiji i dijaspori zvonit će tog dana i uputiti molitve za “spasenje srpske države i naroda”, naveli su iz SPC-a.

Generalna skupština UN sutra bi trebalo da glasa o rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Podsjećamo, u finalnom tekstu rezolucije o Srebrenici, koji će se u četvrtak naći pred Generalnom skupštinom UN-a, nigdje se ne navodi Srbija, srpski narod, neki kolektiv ili SPC.

Specijalna emisija, kao i prijenos zasjedanja Generalne skupštine UN-a, u vezi sa rezolucijom o genocidu u Srebrenici, pratite u četvrtak uživo od 15 sati u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare