Snimljeno čudno biće na morskom dnu: “Ne znamo šta je. Znamo da nije kamen”

Viralno 28. sep 202218:23 16 komentara
Youtube

Naučnici su prilikom nedavne ekspedicije na Karibima na morskome dnu uočili čudno stvorenje kojem su dali nadimak "blue goo". Tokom prijenosa uživo raspravljali su što bi to moglo biti, ali nitko od prisutnih stručnjaka nije znao odgovor.

Naime, znanstvenici su 30. kolovoza tijekom ekspedicije američke Nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfere (NOAA) prilikom upravljanja podmorskim robotskim vozilom na daljinsko upravljanje (ROV) u blizini morskog dna oko otoka St. Croixa primijetili više ovih plavičastih bića.

Sve prenosili uživo

Kao i kod svakog drugog zarona tijekom ovih ekspedicija, NOAA je snimku prenosila uživo kako bi u prizorima mogli uživati morski entuzijasti diljem svijeta. ROV je tada uočio misteriozna stvorenja koja su stajala nepomično na dubini između 407 i 611 metara, piše Live Science.

Stručnjaci su tijekom prijenosa uživo zumirali jedno od ovih neobičnih bića i počeli raspravljati o tome što bi ono moglo biti. Komentatori i drugi znanstvenici su također iznijeli prijedloge i kazali da bi se moglo raditi o mekanom koralju ili spužvi, a možda čak i o plaštenjacima – želatinoznim morskim beskralježnjacima.

“Mogu vam samo reći da se ne radi o kamenu, ali to je to”

Članovi ekspedicije su se jedino mogli složiti oko toga što to stvorenje zasigurno nije.

“Mogu vam samo reći da se ne radi o kamenu, ali to je to”, našalio se jedan od njih.

No, ne namjeravaju odustati. Kazali su da će poslati videosnimke stručnjacima za koralje i spužve kako bi vidjeli mogu li identificirati zagonetna plava bića. Ne radi se o lakom zadatku jer postoji oko 2000 vrsta mekanih koralja, oko 8500 vrsta spužvi i oko 3000 vrsta plaštenjaka.

“Ako stručnjaci neće moći identificirati vrstu, ostat će misterij sve dok se ne prikupi uzorak”, kazali su članovi ekspedicije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare