Kakvo vrijeme nas očekuje u drugoj polovini maja?

Vrijeme 15. maj 202310:49 0 komentara
F.Z./N1

Prema prognozama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima očekuje nas još padavina. Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini.

Prostrano ciklonalno polje i dalje će se zadržati iznad Bosne i Hercegovine, ali i šire regije. Ciklona će uslovljavati oblačno vrijeme sa kišom, povremeno jačim pljuskovima i grmljavinom.

Obilnije padavine prognoziraju se u Hercegovini. Najkišovitije bit će u utorak i srijedu. Od četvrtka iako će i dalje biti oblačno, padavine neće biti toliko obilne. Temperature zraka u granicama višegodišnjeg prosjeka, tj. slične temperaturama u prethodnom periodu. Jutarnje temperature zraka varirat će od 8°C do 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 16°C i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima preovladavat će i u zadnjoj sedmici mjeseca. Tokom kraćih pljuskovitih padavina nisu isključeno grmljavinsko nevrijeme. Neznatno toplije u odonsu na sedmicu ispred nas.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 10°C i 14°C u Bosni do 16°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19°C i 25°C u Bosni, u Hercegovini do 27°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!