Oglas

Koliko dugo mljeveno meso može stajati u hladnjaku, a koliko u zamrzivaču?

author
N1 Hrvatska
14. okt. 2020. 19:15
>
19:23
minced-meat-2309863_1920
Pixabay | Pixabay

Kupili ste malo veću količinu mljevenog mesa i ne možete sve iskoristiti za jednu pripremu ili ste u zadnji tren odlučili da ipak nećete kuhati nešto s njim i meso je ostalo još jedan dan u hladnjaku? Saznajte koliko dugo može tako stajati i kako ga je najbolje čuvati.

Oglas

Kako tvrdi Food Network, sirovo mljeveno meso u hladnjaku može stajati najviše dva dana, a nakon toga ga treba skuhati ili zamrznuti. Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale namirnice.

Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo s mljevenim mesom može stajati tri do četiri dana u hladnjaku, tvrdi Ministarstvo poljoprivrede SAD-a. Bakterije se, iako sporije, razvijaju i u u njemu. Zato je zamrzivač najbolja opcija - ondje može stajati tri do četiri mjeseca ako je sirovo, dok je rok gotovog dva do tri mjeseca.

U originalnom pakiranju možete ga držati do dva tjedna, a nakon toga bi bilo dobro da to pakiranje omotate plastičnom folijom kako ne bi ulazio zrak, prenosi Večernji list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama