Evo šta se dešava s našim tijelom ako prečesto jedemo pizzu

Zdravlje 04. sep 202318:08 0 komentara
Shutterstock

Pizza je, bez sumnje, među najpopularnijom hranom, a osim što je ukusna, brzo je gotova te je možemo pojesti na svakom koraku. No što se događa s našim zdravljem ako pretjeramo s njezinom konzumacijom? Kako donosi Eat This, postoji nekoliko stvari koje će se dogoditi ako prečesto jedemo pizzu.

Veći rizik od bolesti srca

Iako je pojesti pizzu s vremena na vrijeme bezopasno, ako pretjeramo s njezinom konzumacijom, mogli bismo imati veći rizik od bolesti srca, upozoravaju dijetetičari. Jedna kriška obične pizze sa sirom može imati približno 400 kalorija. Pizza također ima velike količine zasićenih masnoća koje začepljuju arterije, što može povećati rizik od srčanih i kardiovaskularnih bolesti.

Naglo debljanje

Ako prečesto jedemo pizzu, dijetetičari naglašavaju kako bismo se mogli naglo udebljati. Kao što je spomenuto ranije, studije pokazuju kako tek jedna kriška pizze sadrži više od 400 kalorija, a bilo kakvi dodaci na pizzi dovode i do većeg broja kalorija. Samim time, prekomjerni unos kalorija tOkom određenog vremena dovodi do povećanja tjelesne težine.

Veći rizik od karcinoma

Jedenje pizze koja sadrži prerađeno meso s visokim udjelom masnoće poput kobasica može povećati rizik od određenih oblika raka, osobito ako je konzumiramo često. Nekoliko studija pokazalo je kako osoba koja jede pizzu više od jednom sedmično ima gotovo 20 posto veći rizik od karcinoma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad