Mala promjena koja čini velike stvari za smanjenje rizika od dijabetesa

Zdravlje 29. nov 202322:52 0 komentara
Pexels

Brzo hodanje neće vas samo brže dovesti do cilja. Istraživanja sugeriraju da bi moglo i znatno smanjiti vaše šanse za razvoj dijabetesa tipa 2.

Povećanje tempa na 6 km/h može smanjiti rizik za 39 posto, piše Daily Mail.

Stručnjaci kažu da je to nešto što svatko može učiniti u svom svakodnevnom životu kako bi zaustavio potencijalni razvoj dijabetesa.

Međunarodni tim istraživača, uključujući i Imperial College London, želio je utvrditi optimalnu brzinu hoda koja bi spriječila bolest.

Tim je otkrio da hodanje brzinom između 3 km/h i 5 km/h smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za 15 posto u usporedbi s hodanjem tempom manjim od 3 km/h.

Rizik se dodatno smanjuje bržim tempom, pri čemu je prilično brzo hodanje između 5 km/h i 6 km/h povezano s 24 posto manjim rizikom.

Oni koji su hodali brzinom većom od 6 km/h imali su 39 posto manji rizik od razvoja bolesti, prema nalazima objavljenim u British Journal of Sports Medicine.

To bi moglo biti zato što je vjerojatnije da će ljudi koji brže hodaju biti u boljoj formi, s većom mišićnom masom i boljim ukupnim zdravljem.

Brzo hodanje također je dobro za mršavljenje koje pomaže u poboljšanju osjetljivosti na inzulin, rekli su.

Zaključili su: “Iako su trenutne strategije za povećanje ukupnog vremena hodanja korisne, također bi moglo biti razumno poticati ljude da hodaju većim brzinama kako bi se dodatno povećale zdravstvene dobrobiti hodanja.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!