Zašto je dobro popiti vodu s okusom jabuke i cimeta?

Zdrava probava 12. apr 202408:06 0 komentara
Pixabay

Vode s okusom ugodan su način da nas hidratiziraju i pospješuju detoksikaciju tijela.

Nutricionisti predlažu varijantu na bazi jabuke i cimeta, također izvrsnu za one koji žele poboljšati probavu i imati jače antioksidativno djelovanje.

Od velikog broja voća i povrća možete napraviti izvrsne vode s okusom (detox vodu).

Ovi napici, koji se pripremaju vrlo jednostavno i brzo, iskorištavaju blagotvorna svojstva aktivnih sastojaka voća i povrća te stoga mogu imati, ovisno o varijanti pripreme, različite učinke: osvježavajuće, drenirajuće, detoksikacijsko itd.

Priprema detox vode od jabuke i cimeta:

1. Ulijte hladnu vodu (obično 1 litru) u vrč i dodajte 1 štapić cimeta i 1 ili 2 jabuke.

2. Za bolje oslobađanje hranjivih tvari prisutnih u jabuci, bolje ju je malo zgnječiti prije potapanja u vodu.

3. Stavite vodu u hladnjak na najmanje 4-5 sati (možete ostaviti i duže ovisno o intenzitetu okusa koji želite dobiti).

4. Pijte vodu izravno dok konzumirate jabuku ili prvo filtrirajte piće.

Svojstva vode s okusom jabuke i cimeta

Jabuka sadrži antioksidanse, fitosterole i pektin, vlakno topivo u vodi koje potiče crijevnu peristaltiku i smanjuje razinu kolesterola u krvi, piše Novi list.

Cimet je snažan prirodni antioksidans, stimulira cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju kolesterola u krvi.

Također ima antibakterijska, antiseptička, stimulirajuća i probavna svojstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!