Šta je to mostarska pizza, možda se pitate. Pitamo se i mi. Što je to u njoj posebno i kako se radi? Valja li? Na prva dva pitanja odgovore su nam dali frontmen grupe Zoster, rođeni Mostarac Mario Knezović i popularni kuhar s TikToka i Instagrama Neno Svjetlanović.
Svjetlanović je na svom profilu Neno Cooks objavio video u kojem su sve objasnili. Ne samo objasnili, nego i napravili i ispekli. Još nam preostaje dobiti i odgovor na zadnje pitanje (kakva je), a što se tiče nedoumice što je to zapravo, doznat ćete u zabavnom videu.
No vjerojatno ste nestrpljivi pa ćemo malo ubrzati do tog detalja. Ono što je ključna razlika između uobičajene pizze i one mostarske, je “ilegalni namaz” koji se poslužuje uz nju.
“Mostar i okolica, jedina regija na Balkanu u kojoj vam, kada naručite pizzu u restoranu, uz nju obično posluže ilegalni namaz”, otkrio je Neno uz objavu na Instagramu, misleći na majonezu, a napisao je i recept, koji sačuvajte, ako vam se svidi ono što vidite u videu. A moglo bi, piše slobodnadalmacija.hr.
Sastojci za 4 pizze:
620 g brašna (tip550)
380 ml vode
5 g instant kvasac
20 ml maslinovog ulja
11 g soli
7 g meda
Umak:
3 češnja češnjaka
1 konzerva pelata
1 žličica maslinovog ulja
sol
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare