Potukli se migranti u Kozarskoj Dubici, šestero povrijeđenih

Crna Hronika 18. okt 202016:34 > 16:39
Izvor: N1

Policijskoj upravi Prijedor, 18. oktobra 2020. godine, oko 12.20 sati, prijavljeno je da je u mjestu Međeđa, opština Kozarska Dubica, došlo do međusobnog sukoba migranata, te da je više osoba povrijeđeno.

“Utvrđeno je da je u sukobu ilegalnih migranata porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, povrijeđeno šest osoba. Tri migranta s teškim tjelesnim povredama prevezena su u JZU Bolnica Gradiška, dok su tri lakše povrijeđena migranta vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Kozarska Dubica, gdje im je ukazana medicinska pomoć”, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava Prijedor.

O navedenom je obaviješten Terenski centar za strance Banja Luka i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem nalogu se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti sukoba i nanošenja tjelesnih povreda.

Na mjestu događaja, gdje se trenutno nalazi više desetina migranata, u toku je uviđaj, a pripadnici jedinice Žandarmerije PU Prijedor, zajedno s pripadnicima Granične policije BiH, tragaju za migrantima koji su nakon sukoba napustili mjesto događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad