Advokat o ubistvu brata Vojina Mijatovića: Huligani pokušavaju nasiljem da se svide vlastima

Crna Hronika 27. maj 202416:12 0 komentara
Božo Prelević (BETA)

Advokat Božo Prelević izjavio je danas da građani Srbije iz dana u dan postaju sve nebezbjedniji, a s druge strane huliganske grupe postaju sve samouvjerenije i sigurnije da mogu da izbjegnu krivičnu odgovornost.

Prelević je, povodom premlaćivanja na smrt oca koji je u dječjem parku na Voždovcu pokušao da od huligana zaštiti sina, inače brata federalnog ministra Vojina Mijatovića, rekao agenciji Beta da su u nastajanju razne huliganske grupe koje misle da sve mogu da riješe silom.

„Svaki dan slušamo i čitamo da je neko nekoga izbo nožem. Prije neki dan sam bio kod tužioca koji mi je rekao da su zatrpani predmetima koji se odnose na ubode nožem i otkrivanjem hladnog oružja kod maloljetnika. Ta činjenica će rezultirati još tragičnijem nasilju“, kazao je srbijanski advokat.

Prema njegovim riječima, grupe huligana pokušavaju da se nasiljem svide vlastima i da steknu upotrebnu vrijednost kod vlasti.

„Ova vlast nikada nije osudila divljanje huligana, već ih čak angažuje i u predizbornim kampanjama“, rekao je Prelević.

Potpredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar razvoja i preduzetništva Vojin Mijatović saopštio je da je njegov mlađi brat ubijen u nedjelju u Beogradu.

Đorđe Mijatović (37) je ubijen u dječjem parku na Voždovcu, kada je pokušao da zaštiti svog sina od maltretiranja grupe huligana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je tek danas potvrdilo informaciju o premlaćivanju na smrt Đorđa Mijatovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!